Veel gestelde vragen

Het kan zijn dat u een veel voorkomende vraag heeft. De antwoorden op de veelgestelde vragen kunt u hier vinden.

Heb ik garantie op mijn airconditioner?
Ja, wij geven standaard op al onze airconditioners drie jaar productgarantie. Op de installatie geven wij 2 jaar garantie, mits er jaarlijks onderhoud is uitgevoerd door RVL.

Wat is R32?
R32 is het koelmiddel van de volgende generatie met een bijna 70% lager broeikaseffect dan R410A. Vanwege zijn superieure kwaliteiten biedt R32 verbazingwekkende voordelen voor energie-efficiëntie. Het heeft een potentieel koeleffect 1,5 maal dat van R410A, dit betekent dat R32 minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. R32 vereist ook minder koelmiddelvolume om te werken.

R32 is in vergelijking tot R410A bij vergelijkbare drukinstallaties duidelijk efficiënter. Met R32 kan de efficiëntie van de installatie circa 10% verhoogd worden en daarnaast kan de doorsnede van de leidingen kleiner worden. Dat betekent voor de gebruiker een zuinige en energie-efficiënte werking van het systeem en voor jou een eenvoudigere montage van de installatie.

Op grond van het zogenaamde ‘’volumetrische koelvermogen’’ en de consistentie van het middel in vergelijking met R410A wordt de vulhoeveelheid van de installatie met 30% gereduceerd. Daarnaast ondersteunt de toepassing van R32 en reductie van de opwarming van het klimaat draagt bij aan de vermindering van de klimaatverandering. De verbeteringen zijn dus op meerdere vlakken merkbaar.

Is toepassing van installaties met het koelmiddel R32 veilig?

Wanneer de installatie vakkundig wordt geïnstalleerd is het gebruik van R32 geheel veilig. Het koelmiddel geclassificeerd in de groep A2L en wordt daardoor beschouwd als niet giftig en moeilijk ontvlambaar. Installaties met het koelmiddel R32 kunnen ten alle tijden in woonruimtes worden geïnstalleerd en gebruikt. Een airconditioningsysteem met het koelmiddel R32 is niet gevaarlijker dan een standaard koelkast met het koelmiddel R290 (propaan).

Betalen

Bij overeenkomst van de opdrachtsbevestiging dient u een aanbetaling van 50% te doen. De andere 50% van het bedrag dient u te betalen bij de montage/oplevering.