Airco’s

Vandaag de dag maakt airconditioning standaard deel uit van onze leefruimte. De zomers in Nederland worden steeds warmer. Bij RVL Koeltechniek zijn we ons ervan bewust dat de aanschaf van airconditioning een grote investering kan zijn. Maar als u eenmaal het comfort van een airco hebt ervaren zal blijken dat het een goede investering is. Een bijkomend voordeel is dat de huidige airconditioningsystemen de werking hebben van een warmtepomp. Dit betekent dat een airco niet alleen kan koelen maar ook energiezuinig kan verwarmen. Neem contact met ons op om een passende offerte aan te vragen!

Swiss Airco

Kwaliteitsvolle Zwitserse airco-systemen voor betrouwbare en efficiënte koeling.     RVL is OEM-partner van Swiss Airco

LG

Moderne en energiezuinige airco’s van LG, ontworpen voor comfort en duurzaamheid.

Mitsubishi

Geavanceerde airconditioning oplossingen van Mitsubishi voor optimaal klimaatbeheer.

De systemen van RVL Koeltechniek worden uitsluitend afgemonteerd met hoogwaardige installatiematerialen.

Muurbeugels

Robuuste muurbeugels voor een veilige en stabiele bevestiging van je airco-unit.

sumo-airco-montagebalk-4805-nl-G

Montage Balken

Duurzame montage balken, ideaal voor het ondersteunen van verschillende systemen.

Afwerk Materialen

Hoogwaardige afwerk materialen voor een nette en professionele afwerking van je installatie.

airco-leiding-1-4-3-8-x-3-meter-4753-nl-G

Koelleidingen

Flexibele en geïsoleerde koelleidingen voor optimale efficiëntie en duurzaamheid van je koelsystemen.

 

Kosten airco plaatsen

Een mobiele airco kan je nog wel gemakkelijk op een strategische plek in je huis neerzetten. Een ander verhaal wordt het wanneer er een vaste airco in je huis wordt ingebouwd. Hier komen soms hak- en breekwerkzaamheden aan te pas. In het gunstigste geval kan je volstaan met een kast die met leidingen in je huis moet worden ingebouwd aan de binnenkant. Dit wordt dan vaak gedaan op een plek die toch al loze ruimte in je huis was. Zo’n mobiele airco plaatsen is nog een hele kunst. Er moet immers goed worden gekeken naar de beste plekken waar de airco zijn koele lucht moet aanblazen. Daarnaast moet er worden gekeken naar een manier om de leidingen zo onopvallend mogelijk weg te werken. Een airco aansluiten is, kortom, een klus die je maar beter aan de specialist kan overlaten. Een leverancier van airco’s heeft doorgaans de mogelijkheid voor de klanten om een airco te kopen en die tegen een meerprijs te laten aansluiten. Kies jij voor een zelfbouw systeem en kom je er naderhand achter dat er toch een expert aan te pas moet komen? In dat geval zullen de kosten oplopen. Het is dus een goede zaak om van tevoren in te schatten of je een airco zelf kan inbouwen of dat je deze beter door de specialist kan laten installeren in je huis.

Welk type ruimte wil je voorzien van een airco Wat is de afmeting van de ruimte die je wil voorzien van een airco Wat is het aantal kW van de airco die je wil laten installeren Wat is gemiddeld de prijs van een airco van dit type inclusief installatie
Een kleine ruimte Tot 70 m3 2,5 kW ZOMERAANBIEDING
1.475,- euro ex btw.
Een middelgrote ruimte Tot 170 m3 3,5 kW 1.575,- euro ex btw.
Een middelgrote ruimte Tot 170 m3 5,0 kW 1.875,- euro ex btw.
Een grote ruimte Tot 240 m3 7,0 kW 2.690,- euro
 • Als je een geruisloze airco wil. Wil je een airco die zijn werk geruisloos doet, dan zal je doorgaans in het duurdere segment uitkomen. Je geeft dan wel meer uit aan de airco maar hebt er ook minder overlast van.
 • Als het geluid van de airco jou niet stoort. Wil je een airco waarbij het niet uitmaakt dat hij wat geluid produceert; in dat geval kan je volstaan met een airco die in het lagere segment zit.

Hoe is het prijskaartje van een airco plaatsen samengesteld
Hoeveel een airco laten plaatsen kost ligt eraan welke keuzes jij maakt bij de aanschaf ervan. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: Kies je een wand- of plafond airco. Een wand airco is redelijk eenvoudig aan te sluiten voor een installatiebedrijf. Er hoeven geen leidingen te worden aangelegd. Het apparaat zelf neemt dan wel een deel van de woonruimte in beslag. Een plafond airco moet doorgaans worden aangelegd met leidingen die uitkomen in ventilatieroosters. Dit systeem kost aanmerkelijk meer om te worden aangesloten.
 • Keuze 2: Kies je een multi split airco. Wanneer jij geen last van het geluid van een airco wil hebben kan je kiezen voor een multi split airco waarbij één van de twee kasten buiten hangt. Wanneer jij een dergelijk systeem wil moet je rekening houden met 600 tot 700 euro meerkosten voor de unit en de montage ervan.
 • Keuze 3: Kies je een A-merk of een B-merk airco. Bij een airco heb je de keuze uit bekende en minder bekende merken. De bekende merken staat er om bekend dat ze een geruislozere motor hebben dan de minder bekende merken. De prijs zal echter ook verschillen. Een prijsverschil van een paar honderd euro voor een unit is geen

Offertes opvragen
De snelste manier om te besparen op de montage van een airco is door offertes op te vragen.

Hoe berekenen wij hoeveel vermogen uw ruimte nodig heeft?

Inhoud van de kamer (m3)
Een van de belangrijkste factoren bij het berekenen van het benodigde vermogen is de inhoud van de te koelen ruimte. De inhoud (of ‘volume’) wordt uitgedrukt in kubieke meters (m3) en kan berekend worden door de lengte x breedte x hoogte van uw ruimte.

Voorbeeld
Een rechthoekige kamer van 3m lengte, 5m breedte en 2m hoogte komt uit op een volume van 30m3.
3m x 5m x 2m = 30m3

Inhoud: Uw kantoor is 4 x 5 x 2,75 (l x b x h) = 55 m3.

Factor bepaling van de ruimte wordt verdeeld in 3 factoren:
F30: Goed geïsoleerde ruimte, weinig ramen, geen plat of schuin dak.
F40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glasoppervlak.
F50: Ruimte waar bijvoorbeeld veel mensen verblijven, veel apparatuur opgesteld staat, plat of schuin dak, slechte isolatie.

De slaapkamer in het voorbeeld is minder goed geïsoleerd en heeft redelijk wat glasoppervlak, en behoort dus tot factor 40.

De benodigde capaciteit: 55 x 40 = 2200 Watt (2,2 kW)

Vrijblijvend onderhoudscontract

Regelmatig onderhoud draagt bij aan een lange levensduur van uw airconditioningsysteem en zorgt voor een optimale werking, zodat u onnodige energiekosten bespaart en het milieu zo veel mogelijk ontlast. Voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt bent u bij RVL Koeltechniek aan het juiste adres. Wij werken met eigen vakkundige onderhoudsmonteurs, die ervoor zorgen dat uw airconditioningsysteem optimaal blijft presteren en dat het lage energiegebruik behouden blijft.
Met een onderhoudscontract onderhouden wij uw airconditioner voor slechts 85 euro per jaar ex. btw.

Wat mag u verwachten van onze onderhoudsmonteur tijdens de onderhoudsbeurt? We hebben het voor u even op een rijtje gezet:

 • Controle van de werking en instellingen van het systeem.
 • Reinigen van de filters (verwijderen van stof en pollen).
 • Reinigen van de lekbak om verstoppingen in uw afvoer tegen te gaan.
 • Reinigen van de verdamper om de koel- en verwarmcapaciteit te behouden.
 • Controleren/herstellen van de isolatie rond de koelleidingen.
 • Metingen stroomverbruik verrichten om onnodige kosten te besparen.
 • Technische inspectie van de buitenunit.
 • Hoeveelheid koudemiddel controleren op lekkage en opnieuw vacumeren en afpersen indien nodig.